Overblog Seguir este blog
Edit post Administration Create my blog

GLUP O GULP? DUES MANERES D' ENTRAR EN EL CANAL ALIMENTARIGLUP O GULP? DUES MANERES D' ENTRAR EN EL CANAL ALIMENTARI

El soroll que fa el bol alimentari quan passa de la faringe a l'esòfag sembla que canvia segons la llengua de qui empassa. Per això el títol d'aquest llibre de Mary Road , també es diferent segons la llengua en què es publica. La autora no té una formació científica però escriu sobre ciència utilitzant dues eines inseparables del mètode científic: l'experimentació i l'humor. A la seva wikipedia-biografia hi podeu trobar exemples.

En aquest llibre us ofereix un interessant viatge per tot el tracte digestiu, des de la boca fins el recte, i la informació de cada part ens la donarà qui més en sap.

El meu exemple preferit és el del doctor Beaumont, considerat el "pare" de la fisiologia gàstrica. Per poder estudiar l' estómac va mantenir una curiosa relació amb el seu pacient Alexis St. Martin: durant més de 10 anys va estar fent observacions del seu estómac a través d'un forat de bala mai cicatritzat.

Com diu en el seu blog Sergio Parra, aquest és un llibre que ens inspira, no us perdeu els articles que ha escrit a partir d'algun dels seus capítols.

Si voleu més informació sobre el procés de creació del llibre, llegiu aquesta entrevista amb l'autora. També en podeu escoltar una en el blog de notícies de la CBS

I acabem parlant se supositoris, en aquesta Epifania del supositorio, Savador Macip ens mostra una vegada més la importància que tenen les preguntes, per a la ciència i per a la vida!

Tag(s) : #EL RACÓ DELS LLIBRES

Compartir este post

Repost 0