Overblog Seguir este blog
Edit post Administration Create my blog

http://ep01.epimg.net/elpais/imagenes/2012/06/12/vinetas/1339457752_117361_1339457792_noticia_normal.jpg

 

El terme biodiversitat prové  de  βιο-,  vida, i de diversĭtas, -ātis, diversitat. Es refereix a que un conjunt d'essers vius conviuen a un entorni la paraula es construeix amb dues llengües diferents , el grec i el llatí.

 

La biodiversitat del nostre planeta  és el resultat d’un procés històric natural de gran antiguitat.L’home i la seva cultura, com a producte i part d’aquesta diversitat, ha de  protegir-la i respectar-la.

A més a més la biodiversitat és garantia de benestar i equilibri en la biosfera. Els elements diversos que constitueixen la biodiversitat conformen veritables unitats funcionals, que aporten i asseguren molts dels bens i serveis bàsics per a la nostra supervivència.

L’ús i benefici de la biodiversitat ha contribuït de moltes maneres al desenvolupament de la cultura humana, i representa una font potencial per a fer front a necessitats futures.

 

En la gestió de la biodiversitat existeixen àmbits que escapen al domini de la biologia, perquè afecten la creació d’una nova ètica ambiental i la manera de resoldre conflictes entre diferents objectius, per exemple desenvolupament i sostenibilitat, i actors socials. No obstant això, no hi ha dubte que el nucli del problema requereix l’anàlisi biològica.

 


Ja a l’època dels antics grecs es plantejava l’equilibri entre el logosel conèixer, el saber– i la technèel fer, l’actuar–. En aquesta època de logos incipients i technè rudimentària, aquest equilibri s’aconseguia més fàcilment.


Avui en dia tan l´escola com els medis de comunicació són espais  on poden convergir la curiositat ciutadana i les respostes especialitzades, ja que en el pas a una societat industrial basada en els serveis, la ciència ha estat relegada a un àmbit molt reduït sense cabuda en el món de les humanitats. Una desconnexió potser generada pel tecnicisme de termes i vocabulari, però també propiciada per l’especialització que predomina avui dia; cadascú es limita a l’estudi del seu camp, sense preocupar-se de la relació d’aquest amb les altres disciplines del coneixement.
http://ep01.epimg.net/elpais/imagenes/2012/06/09/vinetas/1339195068_907507_1339195113_noticia_normal.jpg
Tag(s) : #COMENCEM - SEGUIM I ACABEM

Compartir este post

Repost 0