Overblog
Edit post Seguir este blog Administration + Create my blog

 Una pregunta típica que ens fem quan es parla de biodiversitat és quantes espècies hi ha a la Terra?. Les estimacions són molt variades, però és considera que hi ha aproximadament uns 10 milions d’organismes, dels quals, des del punt de vista científic, només se´n coneixen 1,4 milions. El repte és continuar estudiant per anar coneixent aquesta gran quantitat  d’organismes encara desconeguts.

Malgrat els coneixements que avui dia es tenen sobre la distribució de la biodiversitat, hi ha un gran dèficit en les investigacions en aquest camp que pot afectar en el futur als beneficis que els recursos biològics puguin proporcionar a la humanitat, d´aquí l´interès dels programes que tenen com a objectiu la investigació sobre biodiversitat. 

L´any 2003, Paul Hebert, un especialista en biodiversitat de la Universitat de Gelph, a Ontario. va proposar l´us de marcadors genètics per a la identificació d'espècies. La classificació basada en caràcters morfològics moltes vegades està només a l´abast dels especialistes mentre que comparar unes seqüències curtes de DNA dels mitocondris, els cloroplasts o els ribosomes de la mateixa manera que es  fan servir els codis de barres en els supermercats per identificar productes pot facilitar aquesta tasca.

 1382069 429669383806395 226850176 n

1. Per conèixer els detalls del projecte DNA barcoding.

2. El DNA learning center és una pàgina web amb tota la informació sobre el projecte barcoding

3. Detalls sobre el projecte explicats per l´autor en aquest article.

 

 

 

 

 Un esquema del procés és el següent:

http://www.scielo.org.co/img/revistas/abc/v16n3/v16n3a11f2.jpg

 

-T´agradaria participar-hi? Proposa un projecte per presentar al CRG

 

- Un altre projecte que també treballa sobre la biodiversitat és le projecte nius. T´animes en participar-hi i a dissenyar un projecte basat en barcode?????

 

 

 

 

 

 

 

 

Tag(s) : #BIOLOGIA PRIMER DE BATXILLERAT
Compartir este post
Repost0
Para estar informado de los últimos artículos, suscríbase: