Overblog Seguir este blog
Edit post Administration Create my blog

 

 

Formació científica per a joves vocacions

El programa 'Bojos per la ciència' de la Fundació Catalunya - La Pedrera disposa de 154 places

Formació científica per a joves vocacionsFormació científica per a joves vocacions GETTY

Per contribuir al foment de les vocacions, la Fundació Catalunya - La Pedrera ofereix un nou programa de formació que es durà a terme en col·laboració amb alguns dels principals centres de recerca de Catalunya. El programa Bojos per la ciència s'adreça als estudiants de batxillerat que tinguin interès i mostrin aptituds en el camp de les ciències. Les sessions es duran a terme durant 18 dissabtes a partir del mes de gener del 2014 i s'hi tractaran diversos temes científics actuals. El període d'inscripció estarà obert fins al 17 d'octubre.

Els estudiants inscrits hauran de passar per un procés de selecció. Aquest programa formatiu ofereix als estudiants l'oportunitat d'aprofundir en la teoria i les tècniques científiques en els camps de recerca proposats: química, bioquímica, biomedicina, noves tecnologies, arqueologia i economia.

Els alumnes podran viure realment com és la feina del científic, ja que treballaran als mateixos centres de recerca colze a colze amb els investigadors que hi treballen habitualment. D'aquesta manera podran experimentar com es fa ciència en un centre de recerca internacional, un fet que els permetrà guanyar experiència pràctica en les últimes metodologies d'avantguarda, així com posicionar-se per a una possible carrera professional dins la branca científica que hagin escollit.

El nou programa de formació gratuïta ofereix un total de 154 places a 6 centres de recerca de Catalunya. Els centres són: en química, l'Institut Català d'Investigació Química (ICIQ), a Tarragona; en arqueologia, l'Institut Català de Paleoecologia i Evolució Social (IPHES), l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC) i l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC), a Tarragona i Girona; en noves tecnologies, La Salle, Universitat Ramon Llull, a Barcelona; en bioquímica, el departament de bioquímica i biologia molecular de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona; en biomedicina, l'Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona); en economia, el Centre de Recerca en Economia Internacional (CREI).

Premis per als millors

D'altra banda, el 26 de setembre es tanca el termini per a participar en la 32a edició dels Premis de Recerca Jove convocats per la secretaria d'Universitats i Recerca, a través de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), que té com a objectiu fomentar les vocacions científiques entre els alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior.

Els Premis de Recerca Jove atorguen 72 premis als millors treballs de recerca en llengua catalana elaborats per estudiants de 3r i 4t d'ESO, batxillerat o cicles formatius de grau superior i mitjà conjuntament amb el professorat. També es premia l'esforç d'11 centres d'educació secundària per fomentar la participació de professorat i alumnat en aquesta convocatòria.

Els guardons estan dotats amb 750 euros, en el cas dels alumnes, i 2.500 euros en el cas dels centres, que destinaran a l'adquisició de publicacions per a la biblioteca o d'equipament científic docent.

Els treballs que es presentin poden ser de tipus experimental o teòric. Es valorarà la metodologia i el rigor científic, així com l'originalitat i l'interès, l'aplicació de tècniques de recerca en àmbits i objectius assolibles pels alumnes, la qualitat lingüística i la presentació i el caràcter interdisciplinari.

Tag(s) : #CONVOCATÒRIES I CONCURSOS

Compartir este post

Repost 0