Overblog Seguir este blog
Edit post Administration Create my blog

  

http://ep01.epimg.net/elpais/imagenes/2012/11/23/vinetas/1353693000_969559_1353693050_noticia_normal.jpg  

 

 

 1.Un 24 de novembre de 1859  Charles Darwin va veure publicat el seu llibre L´origen de les espècies mitjançant la selecció natural o la preservació de les races afavorides en la lluita per la vida, un llibre de divulgació, escrit en un llenguatge entenedor per al públic no especialitzat, vet ací  un exemple:

 

Pot dir-se que la selecció natural escodrinya, cada dia i cada hora, per tot el món, les més lleugeres variacions; rebutja les quals són dolentes, conserva i acumula totes les quals són bones, i treballa silenciosament, quan vulgui i allà on es presenta per l’oportunitat, per la millora de cada ésser orgànic en relació amb les seves condicions orgàniques i inorgàniques.


Encara que va tenir moltíssims crítics, la teoria de l’evolució va tenir quatre formidables defensors que van saltar a la palestra mentre Darwin es quedava a casa. Eren Charles Lyell, Joseph Hooker, Asa Gray i Thomas Henry Huxley.

 

2.  Un 24 de novembre de 1974,  a la vall del riu Awash, a Etiòpia, mentre escoltaven la canço dels Beatles, Lucy in de Sky with Diamonds, l´equip de paleontòlegs de Donald Carl Johanson, va trobar les restes d`'un homínid gairebé complert, una femella d'  Australophitecus afarensis , espècie que va habitar a Àfrica durant un milió i mig d’any. Més informació a l´enllaç.

 

 3. Nosaltres, els Homo sapiens només portem al planeta Terra 200.000 anys i haurem de treballar molt si hi volem ser-hi  tant de temps com l´espècie de la Lucy.  Si voleu conèixer els detalls de la vostra classificació taxonòmica, aneu a l´enllaç.

 

Avui, 24 de Novembre de 2012 és per als catalans una Jornada de Reflexió i per iniciativa de la blogera Genys Alvarez, es també el DIA DE L´ORGULL PRIMAT, consulteu el seu blog Sin Dioses i llegiu el manifest.

 

http://www.sindioses.org/colGlenys/glenys20101124_photo-3.jpg

 

 

Per ajudar-nos a reflexionar sobre l´evolució, els primats i el lideratge de grups podeu llegir aquestes reflexions del primatòleg Pablo Herreros en el seu blog:

 

 a) En què consisteix el lideratge natural?

 b) Els drets i els deures que han de tenir els líders

 

I si encara no ho teniu clar, sempre podeu tenir en compte el missatge dels Beatles:

 


 

 

 

 

 

 

 

Tag(s) : #COMENCEM - SEGUIM I ACABEM

Compartir este post

Repost 0