Overblog
Edit post Seguir este blog Administration + Create my blog

HAECKEL.jpg      http://www.scienceinschool.org/repository/images/issue2brain4_large.jpg

 

http://www.head-fi.org/content/type/61/id/521624/width/209/height/289  http://vanhoutenn.free.fr/projet/image/etrangers/goth/chimeric.jpg

 

A) QUÈ TENEN EN COMÚ ERNST HAECKEL I ASTÈRIX?

   Si llegiu aquesta entrada al blog Diario de un copépodo aprendreu una mica de la biografia d'aquest naturalista alemany i podreu admirar alguns dels seus gravats. També teniu accés al pdf del llibre complert. Haeckel era un apassionat de la zoologia i en especial dels microorganismes ( briozous, radiolaris o hydrozous..), els invertebrats o les criptògames. Els seus gravats extraordinaris mostren tots els detalls  en 3D!. Se li atribueix també la proposta del terme ECOLOGIA (del grec oikos (casa, lloc) i logos (ciència)) per a definir la ciència que estudia les relacions entre els éssers vius i el lloc on viuen.

   Un passeig pel lloc oficial d´Astèrix per reflexionar si les aventures d´aquest heroi poden considerar-se aventures "ecològiques", tenint en compte que descriuen molt bé els éssers vius i les relacions que estableixen amb el lloc on viuen.

   També cal considerar l´escriptura gòtica que Haeckel utilitza a la seva obra i també els Goths en l´aventura Astèrix i els Goths.

 

B) QUINES CARACTERÍSTIQUES TENEN EL BIÒTOP I LA BIOCENOSI D'AQUESTES DUES IMATGES:

 

http://hypertrofiados.files.wordpress.com/2013/02/asterix-quijote.jpg

 

 

http://4.bp.blogspot.com/-Ez6EPBkAb_U/UF9RUEmu-kI/AAAAAAAAGXw/B2fY3zidA2k/s1600/Corcega04.jpg

 

C)  EL MÈTODE DE HUMBOLD: RELACIONS ENTRE LA BIOCENOSI I EL BIÒTOP.

Humbold no es va limitar a recollir i determinar les espècies animals i vegetals en els seus viatges, ell volia  conèixer la influència de l'atmosfera i la geosfera sobre aquests organismes. Cal destacar la seva metodologia :

- Us d' instruments astronòmics i físics per determinar la longitud i la latitud

- Treball de camp:Recollida de plantes de diferents estrats, càlcul de la humitat, temperatura, grau de transparència de l' aire, aixecament de perfils geològics.

Més informació sobre la importància dels viatges en el desenvolupament d' aquesta ciència en aquest enllaç

D)  RAMON MARGALEF: ELS SISTEMES ESTAN FETS DE MATÈRIA ENERGIA I INFORMACIÓ!

La informació és una propietat dels ecosistemes i una mesura de la seva organització. Com interpreteu aquesta informació?. Més informació a l' enllaç

 

 

ECOLOGIA:KUNSTFORMEN DER NATUR
Tag(s) : #BIOLOGIA SEGON DE BATXILLERAT
Compartir este post
Repost0
Para estar informado de los últimos artículos, suscríbase: