Overblog Seguir este blog
Edit post Administration Create my blog

En un futur no molt llunyà, l’enginyeria genètica ha avançat tant que permet dissenyar els nostres fills per fer-los genèticament perfectes. En aquesta nova societat neix un nou tipus d’estratificació social basada en les qualitats genètiques de l’individu. La lluita d’un individu nascut de forma natural per fer realitat el seu somni de viatjar a l’espai, privilegi només reservat als genèticament perfectes, ens parla dels límits de la capacitat humana, de les fronteres que marca el nostre genoma i de les possibilitats que ofereix l’ambient en el que vivim. Aneu a l'enllaç si voleu ampliar la informació.

http://labibliotecadetrantor.files.wordpress.com/2011/11/gattaca.jpg

 

1. Per què el protagonista es dutxa cada dia i es frega el cos amb pedres?
2. Quina és la diferència entre genotip i fenotip? Existeix el genotip perfecte? Raona la teva desposta.

3. Discutiu aquesta afirmació que ha fet ua persona tot parlan de la pel.licula:

 

“En la pel·lícula l’atzar no té paper en la procreació, llavors, no hi ha procreació pròpiament dita, perquè tot el desenvolupament del fetus està programat científicament, sota l’ull dels genetistes i sota el control d’ordinadors que analitzen, organitzen i programen el producte final: el nadó”

 

4. Quina seria la nostra actitud si poguéssim escollir, no només el sexe dels nostres fills, sinó també el color de la pell, les seves capacitats intel·lectuals i, generalitzant, el seu futur? Quin paper hauria de tenir l’ètica davant d’aquestes decisions? Quin paper té la natura? Tothom tindrà accés a aquestes bio-tecnologies?

5.Llegeix aquest article i fes una valoració dels termes "vàlid" i " no vàlid" que es fan servir a la pel.lícula. Creus que en la nostra societat també es pot parlar de discriminació genètica? per què?

6.Busca alguns elements que surtin a la pel.lícula que tinguin a veure amb la genètica; per exemple:quina forma té l´escala de la casa del protagonista?

7.Explica les semlances i les diferècies que observes entre els dos germans. Creus que està justiicada la selecció genètica? per què?

 

Tag(s) : #BIOLOGIA I GEOLOGIA 4t ESO

Compartir este post

Repost 0