Overblog Seguir este blog
Edit post Administration Create my blog

 

a) Després de llegir el llibre, respon el qüestionari:

TOXINA

ROBIN COOK

1.Explica detalladament l’origen, el tractament  de la carn i els procés de fabricació de l’hamburguesa que es menja  la noia (Becky) a l’hamburgueseria.

2. En quin moment es produeix el risc d’infecció? Per què?

3. Explica quins símptomes presenta la Becky. Per què no presenta febre?

4. Busca informació sobre el bacteri Escherichia  coli  i sobre la soca Escherichia coli O157:H7:

                 a) Què és una soca bacteriana?

 b) Quina és la particularitat de la soca Escherichia coli O157:H7?

c) Què és una malaltia infecciosa?Posa exemples.

d) Totes les soques de E.coli  provoquen malalties? Per què?

5. Quines malalties es curen amb antibiòtics? Per què? Posa exemples.

6. Es pot curar amb antibiòtics la malaltia provocada per la Escherichia coli O157:H7? Per què?

7. Comenta aquesta frase que apareix en una nota al final del llibre:

   El requisito mínimo para una buena salud es el agua potable y la comida sana

a) Posa exemples de situacions en les quals habitualment no es disposi d’aigua potable i de menjar sa.

 

b) Llegeix aquest article:

   

1. Quin bacteri va ser el responsable d´aquest "brot" que va provocar la mort de 46 persones i en va afectar a 4.000?

2. Explica de quina manera pot arribar el bacteri al consumidor: origen, procés de transport, conservació, etc. Hi ha alguna relació amb el què has explicat a la primera qüestió sobre la novel.la?

3. L´article es mostra crític amb l´actuació de les autoritats sanitàries. Quina és la teva opinió?

http://img.allvoices.com/thumbs/image/609/609/81385204-bacteria-mystery.jpg


Tag(s) : #BIOLOGIA I GEOLOGIA TERCER ESO

Compartir este post

Repost 0