Overblog
Edit post Seguir este blog Administration + Create my blog

 

 

PRIMAVERA SILENCIOSA .Rachel Carson

 

 

Capítols 1-4

 

  1. Reescriu  la Fábula para el día  de mañana en un context que et sigui més proper: Sant Pere de Ribes o qualsevol altre indret del que puguis tenir informació dels teus pares o avis.
  2. Al començament del capítol 2 la autora parla de la interacció entre el món viu i inert al planeta Terra, comenta algun altre episodi de la historia de la vida a Terra en el qual la modificació produïda per la activitat dels éssers vius hagi estat molt significativa. Estàs d’acord amb el que afirma l’autora en els dos primers paràgrafs del capítol ?. Per què?
  3. Fes un esquema dels perills que comporta l’ús dels pesticides per els diferents sistemes de la Terra (biosfera, hidrosfera, atmosfera, pedosfera).
  4. ¿Quines propostes fa la autora per tal de que no sigui necessari l’ús massiu des pesticides?. ¿Quines són les propostes actuals per evitar l’ús massiu de pesticides?
  5. En el capítol 3 s’explica les circumstàncies que van portar al gran desenvolupament de la industria dels pesticides, fes-ne un resum. Coneixes algun altre exemple de desenvolupament industrial que tingui el mateix origen?.Compara aquest altre exemple amb els pesticides.
  6. Posa exemples de pesticides orgànics i inorgànics i compara la composició química, els seus origen, els efectes sobre els éssers vius...
  7. Explica detalladament la composició del DDT i com passa d’un organisme a un altre en els diferents esgraons de la cadena alimentaria
  8. Posa dos exemples dels efectes dels insecticides sobre l’organisme humà.
  9. Descriu detalladament els impactes i els riscos induïts que poden ocasionar la barreja de pesticides i altres substàncies en les aigües superficials i subterrànies.

  ALGUNS ENLLAÇOS PER ELABORAR LA INTRODUCCIÓ I LES CONCLUSIONS:

 

- El blog de Mercè Piqueres. La lectora corrent, antecedents i localització de l'obra.

- Taula rodona per discutir-ne el contingut..

- 50 anys després de la publicació. Valoració de la gestió meiambiental representades per les cimeres on es reunieixen representants polítics. Valoració de l´activisme mediambiental. Propostes.

http://gifsanimados.espaciolatino.com/x_elefantpintat4r.gif

 


 

Tag(s) : #CTMA
Compartir este post
Repost0
Para estar informado de los últimos artículos, suscríbase: