Overblog
Edit post Seguir este blog Administration + Create my blog

Podem llegir  a les notícies dels diaris, com en El País i en  premsa  més especialitzada, que hi ha estudi que relaciona la sobreexplotació dels aqüífers de la zona propera a Lorca amb els efectes del terratrèmol que es va produir a aquesta ciutat  l´onze de maig de 2011.

 

1. Comparant  les dos articles dels enllaços anteriors. En quin dels dos  es descriu millor el fenomen, per què? . Podeu fer un llistat de paraules relacionades amb la Geologia i amb les CTMA.

 

2. Consultant la informació d´aquest enllaç, amb quin fenomen associat als sismes podem incloure aquest esdeveniment descrit als diaris? Per què?

 

2. En aquest article pots trobar més informació relacionada amb activitat humana  i el  risc sísmic.

 

3. A la ciutat italiana de L´Aquila a l´any 2009 hi va haver un terratrèmol. Podem llegir aquesta notícia al diari , relacionada amb la sentència que determina la responsabilitat dels científics en els fets.

 

4. Quina és la responsabilitat dels científics en les prediccions?. Llegeix la reflexió en aquest article i elabora un petit informe amb les conclusions sobre la relació entre activitat humana i risc sísmic. (podeu consultar també l´article del diari ara, en aquest mateix blog; Mesurar no és predir, és fer prevenció)

 

http://estaticos04.cache.el-mundo.net/elmundo/imagenes/2011/05/12/espana/1305130146_extras_ladillos_2_1.jpg

Tag(s) : #LA GEOLOGIA ÉS NOTÍCIA
Compartir este post
Repost0
Para estar informado de los últimos artículos, suscríbase: