Overblog Seguir este blog
Edit post Administration Create my blog

Barcelona acull una fira de biotecnologia

La biomedicina, malgrat la crisi, ha incrementat en un 23% les seves inversions al món

Barcelona acull una fira de biotecnologia

Barcelona acull una fira de biotecnologia K. STEEL

Per segon cop, de l'11 al 13 de març, Barcelona acollirà la BIO-Europe Spring, un dels congressos de biotecnologia de referència a escala mundial. "L'objectiu d'aquest congrés és el partenariat, facilitar la trobada entre empreses que treballin en biotecnologia. Cal tenir en compte que parlem d'un sector amb la necessitat de reinventar els models de negoci que actualment existeixen", afirma Montserrat Vendrell, directora general de Biocat.

El congrés, que se celebrarà al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), comptarà amb la participació d'unes 1.300 companyies i institucions vinculades a les ciències de la vida, i més de 2.000 delegats.

Representació catalana

La majoria de les empreses i institucions catalanes que hi participaran, una seixantena, aprofitaran per fer contactes. "No és una fira clàssica, en què la gent va a vendre; el més important són els petits cubicles que hi ha, com petits confessionaris, on neixen les llavors de nous negocis", explica Vendrell. "Malgrat la crisi, el sector de la biomedicina ha incrementat un 23% les inversions al món", afegeix.

Entre les farmacèutiques que hi participaran hi ha Esteve, que presentarà dos projectes de recerca pròpia en fase clínica II, un per al tractament del dolor neuropàtic i un altre per al dolor agut i crònic. Busquen companyies que vulguin invertir en els assajos amb pacients en fase III, l'últim pas abans de demanar els permisos per a la seva comercialització si els resultats són bons. Ability Pharma donarà a conèixer un nou producte per al càncer de pulmó i de pàncrees que ha obtingut bons resultats en models animals i que està a punt per iniciar els assajos en humans. Janus Developments busca socis per a tres projectes en fase preclínica: un per prevenir el dany neurològic provocat per l'asfixia del nadó, un altre que permet reduir el risc d'error en el trasplantament de fetge gras i un tercer per reduir els riscos associats a les infeccions. També hi haurà empreses proveïdores de serveis especialitzats, com Cuatrecasas Gonçalves Pereira, que presten serveis relacionats amb el dret empresarial, i Pellisé Abogados, especialitzats en propietat intel·lectual.

El sector 'bio' a Catalunya

A Catalunya hi ha 300 companyies biotecnològiques, farmacèutiques i de tecnologies mèdiques, a banda de 10 empreses que ofereixen titulacions i fan recerca en biociències, 15 hospitals amb una activitat destacada en recerca i 20 parcs científics i tecnològics. Hi ha el 21% de totes les empreses del sector existents a l'Estat espanyol, lleugerament per davant de Madrid, amb un 19%, i Andalusia, amb un 12%.

Per altra banda, aquesta setmana l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB) ha donat a conèixer que la Fundación Botín invertirà un milió d'euros perquè la recerca de tres dels seus científics més destacats, Eduard Batlle, Elena Sancho i Modesto Orozco, es tradueixi en negoci. Un d'ells és el Colostage, un test innovador per identificar els pacients de càncer de còlon amb predisposició a desenvolupar nous tumors al fetge o al pulmó, els òrgans principals de destí de les metàstasis de còlon. Així s'optimitzarà l'ús de la quimioteràpia. L'altre projecte és una plataforma de simulació per al disseny de fàrmacs sense haver de fer assajos reals i que pot estalviar un 10% del que costa fer un fàrmac.

 

ACTIVITATS:


1. DISCUSSIÓ: 

a) Quin és l'objectiu d'aquesta fira?

b) Creus què els l'objectiu de la recerca és "vendre" un producte? Per què?

c)  A partir d' aquests joc de diàleg que podeu trobar en els materials de Xplore Health, discutiu sobre els aspectes  ètics, legals i socioeconòmics  que envolten el procés de descobriment i desenvolupament de nous fàrmacs, en definitiva: Qui paga per desenvolupar els fàrmacs?

d) Els organismes model en l'experimentació de fàrmacs. Aneu a l'enllaç i feu les activitats.


  2. EXPERIMENTACIÓ:

 a) Experiment virtual: Utilitza organismes per a desenvolupar un fàrmac per a l'anèmia

 b) Participa en l'elaboració d´un fàrmac. Consulta aquest protocol: Com s'elaboren els medicaments?

Tag(s) : #XPLORE HEALTH

Compartir este post

Repost 0