Overblog
Edit post Seguir este blog Administration + Create my blog

Tres motius per veure 'Matrix'

Dimarts 7 de maig, 22.15h, a 8TV. Directors: Larry i Andy Wachowski. Intèrprets: Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carry-Anne Moss

1. Perquè tot i que ja s'havia fet servir a 'Jumanji', va ser aquesta pel·lícula la que va popularitzar l'efecte 'Bullet time', consistent en congelar l'acció i, tot i així, aconseguir la il·lusió que la càmera és capaç de moure's per l'escena. El truc? Tenir una bateria de càmeres situades en forma circular que disparen totes una sola fotografia de manera simultània. Si es munten les imatges seguides, sembla que una càmera de cine hagi pogut fer un 'travelling' a l'entorn d'un personatge suspès immòbil en l'aire. A partir d'aquí, l'efecte s'utilitzaria a mil i un anuncis.

2. Perquè és una manera de preparar-se per al 15 de juny, que és el Dia de Fer Content a Keanu Reeves. La conya ve d'unes fotos aparegudes al 2010 en què es veia l'actor menjant un sandvitx amb posat tristot. Un meme d'internet va fer la resta i a Facebook hi ha una pàgina que dóna idees de com fer feliç l'actor (tot i que personalment admiro als pocs escollits que són capaços de distingir entre el Keanu-feliç i el Keanu-trist).

3. Perquè tot i que és, senzillament, una aventureta de ciència ficció, subgènere ciberpunk, els més fidels hi han vist referències a l'hinduisme, el judaisme, el gnosticisme, el budisme, el cristianisme... Fins i tot citen la primera meditació de Descartes, aquella en què el filòsof es pregunta si tot això que en diem realitat no serà, comptat i debatut, una il·lusió creada per confondre'ns.

 

i EL QUART MOTIU : entendre el funcionament del MOODLE, el  per què sempre hi ha un FORAT!

Tag(s) : #CIÈNCIA-FICCIÓ
Compartir este post
Repost0
Para estar informado de los últimos artículos, suscríbase: