Overblog Seguir este blog
Edit post Administration Create my blog

http://estaticos01.cache.el-mundo.net/includes_redaccion/genericos/yomono/img/yomono.jpg

 

 

Avui  el diari El Mundo inaugura una secció on es parla de l’actualitat des d’un punt de vista d´un primatòleg, Pablo Herreros. És interessant llegir la presentació , on es fa referència a altres científics com Jane Goodall.

 

En el seu primer article, s’analitza l’actitud dels candidats a la presidència dels Estats Units, Romney i Omama i els compara a les actituds dels ximpanzés i dels bonobos. Es molt interessant la reflexió sobre la cooperació i l´establiment de relacions; el líder més ben valorat aquell qui més col·labora amb els altres, qui més relacions estableix.


Pascal Picq, un paleoantropòleg francés, ha escrit un entretingut assaig sobre etologia i política on parla dels  "fonaments naturals de la política" en el mon dels simis. Ens descriu també l'espècie Homo politicus, fent referència als comportaments de l´Homo sapiens que es poden reconèixer en les actituds de moltes espècies de simis: els orangutans, els gibons, els goril.les, els macacos, els mandrils i els ja esmentats bonobos i ximpanzés. Podeu llegir una referència del llibre L´homme est-il un grand signe politique?, en aquest enllaç.

 

Ahir va començar a Catalunya la campanya electoral, és interessant analitzar les actituds dels candidats o les campanyes dels partits polítics des d´un punt de vista de la etologia:

 

1. Comencem per la CUP,  segons aquest vídeo de presentació de campanya:


    a) Quina és la seva actitud política?

    b) Quants "coneguts" apareixen en el vídeo?

 

 


 

 

A VEURE SI US ANIMEU A ENCETAR UNA DISCUSSIÓ I A AFEGIR ALTRES VÍDEOS !

 

 


Tag(s) : #LLEGINT EL DIARI DE BON MATÍ

Compartir este post

Repost 0
Para estar informado de los últimos artículos, suscríbase: