Overblog Seguir este blog
Edit post Administration Create my blog

Repassant les notícies del 2012, m´agradaria començar per aquesta:

 

EL PRIMER FORMATGE ES VA FER A POLÒNIA FA 7.500 ANYS

Un estudi que publica Nature aquesta setmana explica que un grup de científics han trobat les mostres més antigues de producció de formatge. Es tracta d'unes peces de ceràmica d'un jaciment de Polònia en les quals hi ha restes que indiquen que es van fer servir per processar llet. Per als primers agricultors prehistòrics el formatge va ser una manera de preservar la llet i evitar que es fes malbé. També apunten que el formatge va contribuir a completar la dieta dels agricultors, que podria ser que fossin intolerants a la lactosa.(Diari Ara, 16/12/2012)

 

http://3.bp.blogspot.com/-JotWQq68OmM/UNMLsf4GeQI/AAAAAAAABwE/MZBJHMzXEh4/s1600/fromage.jpg

 

- Aquesta notícia, a la qual fa referència també aquest article, ens permet reflexionar sobre uns quants conceptes:

 

  a) Per què l´espècie humana ha desenvolupat aquesta intolerància a la lactosa?. Si consulteu aquesta entrada, podreu veure la disposició de l´enllaç entre la glucosa i la galactosa.... Proposeu hipòtesis!!

  b) La biotecnologia ens ha acompanyat al llarg de tota la nostra història. Si voleu fer un petit recorregut, aneu a l´enllaç

  c)  Si  us animeu a fer  formatge  al laboratori o a casa  aqui teniu la recepta.

  d)  Al peu de foto del dibuix podem llegir  "un aliment que fa olor de peus no te cap futur". Menys mal que ningú els hi va fer cas!. Oi????

 


Tag(s) : #LLEGINT EL DIARI DE BON MATÍ

Compartir este post

Repost 0