Overblog Seguir este blog
Edit post Administration Create my blog

http://www.ambientum.com/revista/2010/septiembre/fotos/pozo-antes-que-sed/castor4.jpg

Aquest és un tall geològic esquemàtic que representa la costa castellonenca a l'alçada de Vinaròs i la ubicació de la plataforma des de la qual s`ha injectat gas en l´anomenat projecte castor.

Tenint en compte la proximitat geogràfica del Delta de l´Ebre:

1. Quins materials formaran els estrats representats  per sobre del jaciment de gas?. Són materials permeables o impermeables? Per què?

2. El gas s’emmagatzema en roques calcàries de les quals s´havia extret prèviament el petroli. quina propietat de les roques calcàries les converteix en un bon magatzem de gas o petroli? Si abans no haguessin contingut petroli hauria estat possible emmagatzemar gas en aquestes roques? Per què?

3. Què és una falla?. De quin tipus és la falla representada?. Busca informació a l´enllaç.

4. Quina relació pot tenir la falla representada a la figura amb la injecció de gas i amb els terratrèmols que s´han produït els darrers dies?. Abans de respondre mira aquest vídeo i llegeix la informació  en aquest enllaç

5. En aquest esquema pots veure la relació entre composició de les roques, processos geològics i risc sísmic. Quina diferència hi ha entre risc natural i risc induït en aquest cas?

6. Llegeix  aquesta entrada  que fa referència a la  tècnica del fraking. Hi ha alguna analogia amb el cas estudiat? Per què?

7. Reflexiona i fes un comentari sobre el contingut d´aquest acudit:

http://ep01.epimg.net/elpais/imagenes/2013/10/04/vinetas/1380901326_826909_1380901372_noticia_normal.jpg

 

8. En aquest article trobareu referències a causes diverses de terratrèmols induits.

 


Tag(s) : #BIOLOGIA I GEOLOGIA 4t ESO

Compartir este post

Repost 0