Overblog Seguir este blog
Edit post Administration Create my blog

Aquesta és la primera pel.licula de ciencia ficció: Le voyage dans la Lune,  de Georges Méliès (1902)  s'inspira en en una novela de Jules Verne: De la Terra a La Lluna

 

 

Per a Georges Méliès (1861-1931), el cinema era un viatge a la fantasia. El seu tren, però, va descarrilar: tot i que va realitzar 500 pel·lícules entre el 1896 i el 1912, després de la Primera Guerra Mundial va quedar ancorat i va caure en declivi fins a acabar els seus dies pràcticament en la misèria. En un moment de màxima desesperació, va cremar tots els negatius de les seves pel·lícules amb un misto. "Tenia una visió més aviat onírica dels diners. Viatge a la Lluna (1902) va ser una pel·lícula molt cara, però va ser molt piratejada. No va recuperar la inversió", explica Laurent Mannoni, el director científic del patrimoni de la Cinémathèque Française. 

 

1.-Fixeu-vos en els elements de ciència: el  viatge d'anada i tornada, la superfície i els materials que formen la Lluna...

2.-Fixeu-vos en els elements de ficció: els selenites, els fongs  i la vegetació, els estels, els cometes....

3.-Què tenen en comú amb altres obres de Jules Verne, per exemple, Viatge al centre de la Terra? En quines altres pel.licules es tracta el mateix tema? T'agrada algun llibre o pel.licula de ciència ficció? (escriviu  un comentari)

 

CERCANT VIDA A D´ALTRES PLANETES.....

 

En aquest enllaç trobareu un mètode ben original per cercar vida en planetes que es troben fora del nostre Sistema Solar. M´agrada per què és senzill, fàcil d'entendre i basat en el color (ja sabeu, tot allò que és interessant o es menja o es canta o té molts colors!!!)


 

 

Tag(s) : #CIÈNCIA-FICCIÓ

Compartir este post

Repost 0